Szakcikkek

OKOSGÉPHÁZ családi házaknak 5 - Átállás gázkazánról hőszivattyúra meglévő épületeknél

Az egyre inkább előtérbe kerülő hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerek a meglévő családi házak esetében igazi kihívás a szakemberek számára. A szakmát leginkább foglalkoztató nagy kérdés az az, hogy a meglévő gázkazán-radiátor fűtési rendszereket hogyan tudnánk átállítani hőszivattyús rendszerre és az egyre dráguló gáz felhasználásunkat mérsékelni, csökkenteni, esetleg teljesen megszüntetni hogyan tudnánk. A hőszivattyús rendszereknél már előtérbe kerülhet a hűtési üzem is.

 

OKOSGÉPHÁZ családi házaknak 4 - Könnyen kezelhető, energiatakarékos helyiségenkénti szabályozás

Napjainkban kiemelkedően fontos az energiatakarékos üzem a hűtési/ fűtési hőszivattyús rendszerünknél. Az energiatakarékosság mértéke az okosgépház-szabályozó beállításán múlik, melynek eléréséhez nélkülözhetetlen a hűtési/fűtési rendszerünk paramétereit könnyen átláthatóvá tenni a szakértő és a felhasználó szintjén is. Ebben segít minket a szabadon programozható színes, képnézet megjelenés, mellyel a bonyolult és összetett rendszerek is átláthatóak lesznek okosgépházunkban, így kezelőbarát formában tudjuk azt felprogramozni.

OKOSGÉPHÁZ családi házaknak 3 - Helyiségenkénti szabályozás programozása szabadon

A helyiségenkénti szabályozás minden családiház-projektnél egyedi programozást igényel. Az okosgépház szabadon programozásnak követnie kell a családi házunk helyiségeinek fűtési/hűtési rendszerigényét és a helyiségek számát. Az így kialakított rendszernagysághoz választunk okosgépház szabályozást. A programozásban felhasznált logikai kapcsolatok fogják meghatározni az okosgépház szabályozásunk módját. A programozást később bővíthetjük, frissíthetjük is, ahogyan az épületgépészeti rendszerünk fejlődik, bővül.

OKOSGÉPHÁZ családi házaknak 2 - Energiatakarékos, szabadon programozható épületgépészeti szabályozás

Ki ne szeretne energiatakarékos fűtési és hűtési megoldásokat kialakítani saját családi házában? Az okosgépház szabadon programozható megoldásával a fűtési-, hűtési-, szellőztető-, energiamenedzsment-, szolár-, árnyékolástechnikai- és világítástechnikai rendszerek összefoghatóak egy rendszerben, így a működésük logikája a legoptimálisabb energiatakarékos üzemre alakítható ki. Modulos kialakításaival pedig illeszteni tudjuk a konkrét Felhasználónak és rendszerének az igényéhez. Cikkünkben sorra vesszük, mire van szükségünk, miért hatékony a központi rendszer, és melyek lehetnek a választási szempontjaink.

OKOSGÉPHÁZ családi házaknak 1 - A cél az energiatakarékos, komfortos fűtés és hűtés

Egy családi ház okosgépházának épületgépészeti kivitelezései során törekedni kell arra, hogy energiatakarékos megoldásokat kínáljunk az egyre növekvő felhasználói igények mellett. Az okosgépház mint távelérhető, szabadon programozható szabályozási rendszer egyszerre kezeli a CAN-BUS, Modbus, KNX-BUS, M-BUS, DL-BUS és CORA hálózatokat, így kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb épületgépészeti eszközöket.

Információ:

A szabadon programozható termékeket megtalálja az Okosgephaz.hu webáruházunkban.

Elérhetőség:

Mobil: +3630-2434-732  DEZSŐ Péter
E-mail: info[kukac]solarklima.hu   

Iroda nyitvatartás
Munkanapokon: 
Hétfő-Péntek: 8h - 16h-ig