PADLÓFŰTÉS TECHNIKA

PADLÓFŰTÉS TECHNIKA

A legkomfortosabb felületfűtési módszer a padlófűtés, az emberi szervezet komfortosabbnak érzi az alulról érkező hőáramokat. Igen népszerű az alacsony előremenő hőmérséklet igénye miatt, energiatakarékosabb a radiátoros fűtéssel szemben. Épp ezért vétek kihagyni a rétegrendből. Új építésű családiházaknál igen elterjedt. Számunkra fontos a kivitelezés előtti tervezés. Minden projektet előtervezéssel kezdünk, ahol az ideális zónákat és padlófűtési cső sűrűségeket meghatározzuk.

Nem árt tudni, hogy egy helyiségnél a külső fal mentén 0,5m-es sávban a nagyobb hőveszteségek miatt a csőosztást sűríteni kell. Persze sok szempont van amit egy kiépítésnél figyelembe kell venni, ebben nagy gyakorlatunk van.
Image

100%

Gépészeti kivitelezés

100%

Hőszivattyú telepítés

100%

Okos szabályozás

100%

Gépház felsőfokon

Image

Gyerekjáték lenne?

Mondanánk, hogy a padlófűtés kiépítése "gyerekjáték", de csak annak akinek megvan a megfelelő szerszámozottsága, szakértelme és tapasztalata.
A hatékony munkavégzéshez ezek elengedhetetlenek.

Jó szerszámmal...

Jó szerszámmal nem kérdés, hogy hatékony a munkavégzés. Fontos kiemelni, hogy nem csak jól kell dolgoznunk, de gyorsan is, ettől leszünk hatékonyak. Egy családiház teljes padlófűtési rendszere igen nagy kiterjedésű lehet, gyakran 1000m csőhossznál is több! A Megrendelőnek fontos, hogy a szakágak időben összeegyeztethetőek legyenek és időben elkészüljön minden munkafolyamat (aljzat szigetelés, padlófűtés, esztricht beton). A padlófűtési kivitelezésnél erre különösen ügyelünk.
Image
Image

Miért válasszuk a padlófűtést és mitől lesz jó a padlófűtés?

A legfontosabb döntési szempontok:
1.
szempont

Komfortos

Hőtechnikailag az emberi szervezetnél a láb és a tarkó a legérzékenyebb. Az emberi szevezet  a meleg hőáramokat alulról érezi a legkomfortosabbnak. Triviális, de fontos megjegyezni, hogy a padlófűtés szabályozott, így a padló meleg ugyan, de nem forró. Kellemes érzetet ad.

2.
szempont

Helytakarékos

Az aljzat rétegrendjében elhelyezhető a padlófűtési csőrendszer, így nincs kerülgetnivaló hőleadó, nincs hatása a helyiség berendezhetőségére. 

3.
szempont

Kedvező ár

A legkönnyebben kivitelezhető felületfűtés a padlófűtés, éppezért a kiépítési munkadíja kedvező. A kiépítési ár függ a zónák számától és a csőhosszaktól is. Tehát itt az igény-komfort nagy befojásoló tényező. Igyekszünk aranyközéputat találni a megfelelő ár/érték arányhoz.

4.
szempont

Rétegvastagság

Egy jó padlófűtés extricht teljes rétegvastagsága 4,5-6,5cm. Ez a legoptimálisabb. Ha vékonyabb a réteg, roszabb a hőátadás, jobban érezhetőek a csövek körüli hőmérséklet változások. Ha vastagabb a réteg, akkor a rendszer tehetetlensége nagyobb, leng a szabályozás. Tehát az optimumra törekszünk.

5.
szempont

Csőátmérő

Tervezési folyamat eredménye, hogy az adott helyiségnél az adott csőhossznál milyen csőátmérőt választunk. A csőátmérő kiválasztása a csőben áramló közeg térfogatáramára gyakorol hatást.

6.
szempont

Csőosztás

Minél melegebb hőmérsékletű helyiséget szeretnénk elérni, annál sűrűbb csőosztás szükséges. Szintén tervezési feladat az optimális csőosztás kiválasztása. Mi törekszünk a gyakorlatban sűrűbb kiosztást választani, hogy az aljzatban optimálisan több cső kerülhessen, legyen a rendszernek tartaléka 1-1 extrém Felhasználói hőmérséklet igényekhez is.

7.
szempont

Beszabályozott rendszer

A Felhasználó akkor látja tökéletesnek a padlófűtési rendszer, ha homogén eloszlásokat és helyiség hőmérséklet különbségeket tapasztal. A beszabályozás lényege, hogy elérjük az egyenletes térfogatáramokat, melyet a csőátmérőkkel, csőhosszakkal és térfogatáram szabályozókkal érünk el.

8.
szempont

Helyiségenkénti szabályozás

A tájolásból is adódik helyiség hőmérséklet különbség. Például egy északi helyiséget több hőenergiával tudunk felfűteni mint egy délit a hőveszteségek miatt. A helyiségenkénti szabályozás ezt hivatott áthidalni, addig fűtjük az adott északi helyiséget amíg el nem éri a beállított értéket.

9.
szempont

Kiszolgáló Okosgépház

Természetesen a kiszolgáló Okosgépház függvénye is a jó padlófűtés kulcsa. Ez a "mozgató motor", így méretezni kell a létesítmény nagyságához és energiahatékonyságához.

10.
szempont

Védelmek

A padlófűtést az okosgépház védi. Itt beszélhetünk hőmérséklet védelmekről, rendszer nyomás és áramlás védelmekről, valamint a rendszer tisztaságáról, szűréséről. Ezen elemek a rendszerünk jóságát, energiafogyasztását és hosszú élettartamát fogják meghatározni.

11.
szempont

Karbantartás

Összetett a padlófűtés karbantartása, mert 1 rendszerhez tartozik, így a karbantartásnak is rendszerszemléletűnek kell lennie. A karbantartással a rendszer nyomásokat, tágulási tartály előnyomásokat állítjuk be, valamint szükség esetén vegyszeresen átmossuk, tisztítjuk a fűtési rendszereket.

12.
szempont

Teljeskörű garancia

Épületen belüli kivitelezéseink területeire, az általunk végzett telepítési munkára vonatkozóan hűtési/fűtési épületgépészeti rendszerre teljeskörű garanciát vállalunk, melynek feltétele a rendszeres karbantartás. Rendszereinket karbantartjuk és szükség esetén rövid határidővel javítjuk, bővítjük.

Épületgépészet felsőfokon!

Padlófűtési rendszerek gyors, szakszerű kivitelezése.

Padlófűtés

Balatongyörök

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Gödöllő

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Balatongyörök

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Balatongyörök

Padlófűtés

Balatongyörök

Padlófűtés

Budapest

Padlófűtés

Balatongyörök

Padlófűtés

Budapest
Image
Image
Image

Információ:

A szabadon programozható termékeket megtalálja az Okosgephaz.hu webáruházunkban.

Elérhetőség:

Mobil: +3630-2434-732  DEZSŐ Péter
E-mail: info[kukac]solarklima.hu   

Iroda nyitvatartás
Munkanapokon: 
Hétfő-Péntek: 8h - 16h-ig