IRODA: +361/797-6309,     MOBIL: +3630/2434-732        info[kukac]solarklima.hu

Hőszivattyú technika

 

FUJITSU WATERSTAGE levegő-víz hőszivattyú – azoknak, akiknek fontos a környezet és az alacsony üzemeltetési költség.

Fujitsu Waterstage

A környezet védelme, megfogyatkozó fosszilis energia készletek és az egyre dráguló energia új fűtési megoldások keresésére ösztönzött az elmúlt évtizedben. A FUJITSU General japán gyártó a légkondicionáló gyártásban szerzett 40 éves tapasztalatát használta fel egy minden igényt kielégítő levegő-víz hőszivattyú kifejlesztésére. A berendezés monoblokkos (egybeépített kültéri kivitelű) és osztott (split, kültéri egység + beltéri egység) rendszerűként is elérhető.

A működés során alacsony (35-45°C) vagy közepes (50-60°C) fűtővizet állítunk elő, a hőleadó padló- vagy falfűtés, FAN-COIL. A Fujitsu hőszivattyúkkal nyáron a hűtés is megvalósítható (falhűtés, mennyezethűtés vagy FAN-COIL hűtés).

       Waterstage vezérlése       Fujitsu Waterstage

A beltéri egység egy ide kifejlesztett belső tartályos hőcserélővel felszerelt, amely a keresztáramú cső a csőben rendszerével fejlett hőátadást biztosít ezzel éri el a +35°C-os előremenő hőmérséklet esetén az A++ energiaosztályt a hagyományos lemezes hőcserélővel szemben. 

  

Fujitsu Waterstage

A hőszivattyú Siemens intelligens szabályzóval szerelt. Cégünk által forgalmazott Technische Alternative szabályzó termékcsaláddal kiegészítve a megrendelő igénye szerint szabadon programozható rendszert kínálunk, melyet bárhonnan az interneten keresztül ellenőrizheti és szabályozhatja hőszivattyúja működését. Laptopon vagy mobil telefonon keresztül távelérést biztosítunk.

A megfelelő komfortérzet és kényelem mellett a leghangsúlyosabb szempont a kiemelkedő energiahatékonyság, amely biztosítja, hogy az energiafogyasztásból eredő káros környezeti hatásokat minimális szintre szorítsuk. Hagyományos fűtési és hűtési rendszerekhez képest jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, csökken az üzemeltetési költség és a CO2 kibocsátás.

A FUJITSU WATERSTAGE levegő-víz hőszivattyú rendszer jellemzője, hogy nagy szabadságfokkal tervezhető családi házak, társasházak, kis és közepes irodaházak, középületek, fűtésére. Az épület mellett vagy a tetején, esetleg szabadba nyíló gépész helyiségben elhelyezett kis helyigényű kültéri egység(ek) gondoskodnak a helyiségek hőszivattyús fűtéséről vagy hűtéséről. Mivel a kültéri egységek a szabadba telepíthetők, nem foglalnak el értékes helyet az épületben, nincs szükség drága kémény építésére és az elektromos megtápláláson kívül semmilyen más energiahordozót nem igényel (elmaradhat pl. a költséges gázvezeték kiépítése).

Az épület méretétől, jellegétől és komfortigényétől függően a Fujitsu -nak többféle rendszere van 5-16 kW fűtőteljesítményig:

  • osztott (split) típusú
  • monoblokkos típusú
  • 1 vagy 3 fázisú kivitel

Waterstage termékválaszték

Kiválóan illeszthető OKOSGÉPHÁZ rendszerhez:

A Fujitsu Waterstage hőszivattyúkhoz tökéletesen illeszthető HMV tartály + Puffer tartálly, Technische Alternative szabályzók, mellyel OKOSGÉPHÁZ rendszert valósíthatunk meg. A gépházat az említett távelérés modullal mobilról irányíthatjuk, így pl. a pihenés utáni hazautazáskor táveléréssel beindíthatjuk a házunk fűtési/hűtési rendszerét. Ezen komplett rendszer kiépítését cégünk mérnöki háttérrel végzi, további műszaki információkért és árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal!

 

 
Az oldal tetejére