IRODA: +361/797-6309,     MOBIL: +3630/2434-732        info[kukac]solarklima.hu

Fűtés technika

A fűtéstechnikában a padlófűtés, fal fűtés/hűtés és mennyezet hűtés a mi fő szakirányunk. Ezen hőátadó felületeket természetesen egy jól általunk megkomponált okosgépház szolgál ki, melynél nem minden esetben adott egy gépháznak kinevezett helyiség. Mi sportot űzünk a kis alapterületű gépház építésből, azon rendszerek amelyeket mi alkalmazunk nem igényel nagy helyiséget. Így több terület marad a hasznos alapterületnek, amit ügyfeleink használhatnak. A hőátadó felületek kialakítása szintén igényes munkavégzést igényel, hiszen pl. a padlófűtés alatti hőszigetelő lapokat minden esetben 2 rétegben, átfedésben szabad telepíteni.

Csatornacső vezetés esetén a szigetelő lapok széleinél adódó légréseket is purhabbal ki kell tömíteni. Ezen apró, de később pótolhatatlan technológiai lépéssel lesz a padlófűtésünk szigetelése homogén és 1. osztályú. Fontos továbbá a majdani fűtőbeton hőtágulás figyelembevétele is és a falszegély szigetelése is. Az alkalmazott szigetelőanyag minősége és vastagsága tervezési feladat. Nálunk ezen kivitelezést is mérnöki háttérrel végezzük.

Ahogy a jó házépítés is a jó alappal kezdődik, úgy a jó padlófűtési rendszer is a jó alapozással indul. Az aprólékos munka odafigyelést és több időt vesz igénybe, de ezen fázisnál nem szabad kapkodni. A padlófűtési rendszer több változatban is kivitelezhető, a talán leggazdaságosabb megoldás az acélhálóra kötegelt csőrendszer.  

A csőhálózat osztása - sűrűsége, átmérője és hossza  szintén tervezési feladat és kivitelezési előírás. A szép és látványos csővezetés nem csak esztétikai szempont, de a dilatációs mezők kialakítása végett is nagyon fontos. Ez pedig hatással lesz a majdani burkoló lap ragasztásánál a dilatálás szilikon tömítésekor.

 

A padlófűtési rendszer tervezési/kivitelezési határa az osztó-gyűjtő, innen már gépház rendszernek nevezzük a fűtéstechnikai rendszert. A gépház kialakítása és rendszere talán a leglényegesebb terület, hiszen itt dől el mi-mivel lesz összekapcsolva, milyen működési mechanizmus lesz kialakítva ami az épületet kiszolgálja. Ezért mi a gépház építést kiviteli tervvel kezdjük, hogy egy olyan megoldás szülessen (a több száz megoldás közül) ami egyrészt a Megrendelői igényeket teljes mértékben kielégíti, másrészt gazdaságos üzemű, jól szabályozható és szakaszolható, kellően javítható és karbantartható megoldásokat tartalmazzon. 

Az egyes szakterületek (fűtéstechnika, hűtéstechnika, solartechnika) a gépháztechnika által válik egy egésszé, épületgépészeti rendszerré. A mérnöki háttér természetesen ezen területen is alapkövetelmény. Ez a jó rendszer titka. 

 


Az oldal tetejére